Banner video 25 anys

TIRME, la primera empresa de les Illes Balearsque rep el certificat de “bon govern” per part de AENOR

El certificat de compliment de la Norma UNEIX 19601 es va lliurar en un acte presidit per la Hble. Sra. Sandra Espeja, consellera executiva de Medi ambient del Consell de Mallorca
09/07/18 | | NOTICIES

El Director General de TIRME, Rafael Guinea, ha rebut per part de la Directora de AENOR de les Illes Balears, Soledad Seisdedos, el certificat que acredita que l'empresa ha implantat un sistema de gestió basat en els principis de transparència i bon govern, i en el foment d'una cultura ètica en el desenvolupament de la seva activitat. L'acte va ser presidit per la Consellera Executiva de Medi ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja


TIRME és la primera empresa de les IllesBalears, i la primera empresa de tractament de residus a Espanya, que obté aquesta certificació, en línia amb les empreses capdavanteres al nostre país en matèria de transparència i bon govern. Acredita així el compliment de la Norma UNEIX 19601 sobre el Sistema de Gestió de Compliance Penal. Aquest sistema contribueix a generar confiança davant els grups d'interès, com a clients, accionistes i administracions públiques, ajudant a consolidar la reputació de les organitzacions. La implantació d'aquesta certificació permet a les empreses la gestió segura de l'organització establint una cultura d'integritat, transparència, honestedat i compliment estricte de tota la normativa que els afecta.


Durant l'acte, la consellera executiva del Departament de Medi ambient del Consell de Mallorca, Sandra Espeja va donar l'enhorabona a TIRME per la certificació destacant que: “en est era de noves polítiques és importantíssim que empreses que treballen amb les institucions públiques valorin aspectes com la transparència, la governabilitat, la participació i el treball en la millora contínua en totes les variables, ambiental, institucional, social, …”. Per la seva banda, Soledad Seisdedos, director de AENOR Balears, va donar també l'enhorabona a TIRME destacant que: “és un empresa que dia a dia busca la millora contínua dels seus processos des de fa molts anys. És un clar exemple de com fer les coses ben i amb criteri”, va destacar, a més, que “només hi ha 40 empreses a Espanya que tenen aquesta certificació UNEIX 19601”. El director general de TIRME, Rafael Guinea, va agrair la presència de les autoritats i els responsables de AENORressaltant que: “l'objectiu de la certificació ha estat buscar la transparència i el bon govern en una empresa que és una concessionària d'un servei públic generant així confiança en la societat”.


El compliment de la Norma UNEIX 19601 va més enllà dels requisits que estableix l'ordenament jurídic, incorporant un sistema de bones pràctiques mundialment acceptades que faciliten la prevenció de delictes. Entre altres aspectes, la Norma UNEIX 19601 estableix que les organitzacions han de, identificar, analitzar i avaluar els riscos penals; desenvolupar procediments per a la posada en coneixement de les conductes potencialment delictives; supervisar el Sistema per part de l'òrgan de compliance penal i crear una cultura en la qual s'integrin la política i el Sistema de Gestió de Compliance. A més, el sistema està sotmès a una auditoria contínua per part de tercers independents.

TIRME Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca Ctra. de Sóller, km 8,2 - 07120 Palma de Mallorca
Tel. +34 971 435 050 - Fax +34 971 435 218 info@tirme.com