Dia Mundial de l'Aigua

22/03/20 | MEDIOAMBIENTE | NOTICIES

El Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març de cada any des de 1993, és una celebració de les Nacions Unides que se centra en la importància de l'aigua dolça.

 

Amb ell es pretén donar a conèixer la rellevància d'aquest or líquid, així com crear consciència sobre els 2 200 milions de persones que viuen sense accés a aigua potable i buscar mesures per a abordar la crisi mundial de l'aigua, seguint així l'esperit de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 6: aigua i sanejament per a tots en 2030.

 

La idea de celebrar aquest dia internacional es remunta a 1992, any en què va tenir lloc la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament de Rio de Janeiro i en la qual va emanar la proposta. Aquest mateix any, l'Assemblea General va adoptar la resolució per la qual el 22 de març de cada any va ser declarat Dia Mundial de l'Aigua, sent 1993 el primer any de celebració.

 

Encara que enguany el tema versa sobre el binomi aigua i el canvi climàtic, som conscients que l'aigua és fonamental per a la supervivència i el benestar de les persones, tant des d'un punt de vista individual com social i ambiental. És per això que volem aprofitar aquest dia mundial per a fer ressò de la crida de l'ONU “Aigua contra el Coronavirus: mans a l'aixeta, la millor lluita” com a mesura de contenció de la pandèmia per la malaltia provocada pel virus COVID-19.

 


Què fem a TIRME?

 

A Tirme fa molts anys apostem per la gestió CIRCULAR de l'aigua amb l'objectiu d'aconseguir un alt grau de reutilització de les diferents recursos disponibles, evitant el consum de recursos naturals. El paper de l'aigua és clau com a element transversal en tots els sectors, i amb especial rellevància en el sector industrial.

 

És per això que hem dissenyat les nostres instal·lacions de manera que el consum de recursos naturals sigui mínim. Comptem amb sistemes hídrics capaços d'emmagatzemar i reutilitzar aigües pluvials, depurades i aigües procedents del rebuig dels processos  de tractament de residus.

 

Comptem amb tractaments específics per a cada efluent, buscant adaptar els efluents disponibles als requisits dels diferents consumidors. A més, en períodes intensos de sequera, reduïm el consum d'aigua de xarxa consumint aigua regenerada procedent del tractament terciari de l'aigua depurada.

 

 

 

 

 

Sent fidels als nostres valors de l'excel·lència i la millora contínua, comptem amb un Pla de Control d'Aigües i un Pla de Mesures i Vigilància Ambiental que ens permeten prendre les decisions més adequades, així com estudiar i proposar actuacions  i millores encaminades a disminuir els consums d'un recurs natural tan preuat com és l'aigua.

TIRME Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca Ctra. de Sóller, km 8,2 - 07120 Palma de Mallorca
Tel. +34 971 435 050 - Fax: +34 971 435 218 info@tirme.com