Dia Mundial contra el Cāncer

04/02/19 | | NOTICIES

Avui, Dia Mundial contra el Càncer, volem incidir en la rellevància de la conscienciació, prevenció i la detecció primerenca de la malaltia com a element clau en la curació. L'objectiu d'aquesta jornada és fomentar l'adopció d'estils de vida saludables i la disposició de tractament per a totes les persones.

 

Un dels principals problemes a l'hora de fer front a aquesta malaltia, són les desigualtats existents pel que fa a la prevenció, tractament i cures pal·liatives en funció del lloc de naixement/ residencia. Aquesta és precisament una de les qüestions que aborda l'Objectiu 3 “Salut i Benestar” i que tractarem a continuació

 

En què consisteixen l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3? 

Per a aconseguir els ODS, és fonamental garantir una vida saludable i promoure el benestar universal. Per això, aquest objectiu persegueix reduir la mortalitat, garantir l'existència de sistemes eficients de salut i l'accés a serveis mèdics, i millorar els serveis de prevenció i cobertura sanitària.

 

 

Metes de l'Objectiu 3 

Algunes de les metes fixades per l'Organització de les Nacions Unides per a la consecució d'aquest objectiu global se centren en la reducció de la mortalitat prematura mitjançant la seva prevenció i tractament, en la promoció de la salut mental i el benestar i a garantir l'accés universal als serveis de salut.

 

Què fem en TIRME? 

Algunes de les metes fixades per l'Organització de les Nacions Unides per a la consecució d'aquest objectiu global se centren en la reducció de la mortalitat prematura mitjançant la seva prevenció i tractament, en la promoció de la salut mental i el benestar i a garantir l'accés universal als serveis de salut.

 

Comptem amb un Model de Gestió de la Seguretat i Salut  Laboral que se sustenta en tres pilars:

1.            Reglamentació en matèria de seguretat i salut

2.            Mesures preventives

3.            Formació i conscienciació.

 

Les accions realitzades anualment per a promoure la prevenció de la seguretat i la salut són molt diverses, destacant la campanya anual de Vigilància de la Salut. Aquesta campanya té com a objectiu protegir la salut de les persones de l'empresa i aconseguir una organització amb un entorn de treball sa i segur.

 

Una altra iniciativa per part de l'empresa és el nostre Pla d'Addiccions 2017-2020, que busca donar suport a les persones de TIRME i a les seves famílies en situacions de dependència/addicció.

També impulsem la Campanya d'Empresa Saludable, amb enfocament en la gestió de l'edat i en els trastorns musculoesquelètics.

 

Destacar també el Servei d'Atenció a l'Empleat (S.A.E.) destinat a l'assistència psicològica laboral amb la finalitat de facilitar la gestió de diferents problemàtiques relacionades amb l'organització del treball i/o amb problemàtiques personals i el Servei Intern de Coaching, com a eina de desenvolupament professional i personal.

 

A més, amb l'objectiu d'aconseguir “0 accidents”, en 2016 llancem el Pla Zero i ½, que busca minimitzar els accidents greus amb la presència de personal de prevenció en camp, el foment de l'alimentació saludable i l'establiment d'un Comitè de Salut i Seguretat més operatiu.

 

Finalment, TIRME ha renovat el seu acord de patrocini a favor de Somriure Mèdic amb la finalitat de sumar ajudes a la seva labor i poder contribuir al finançament del treball professional que realitzen els pallassos als hospitals amb nens/as malalts/as i  amb les seves famílies.

 

També en 2018 s'ha signat un acord de col·laboració amb l'Associació Espanyola contra el Càncer, amb la finalitat de posar en marxa iniciatives encaminades a una millor protecció i millora de la qualitat de vida i benestar dels seus emprats/as i de les seves famílies. Amb aquest acord és interès actuar i incidir en la prevenció, informació i conscienciació del càncer.

 

Accedeix aquí per a conèixer més sobre aquest ODS.

TIRME Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca Ctra. de Sóller, km 8,2 - 07120 Palma de Mallorca
Tel. +34 971 435 050 - Fax +34 971 435 218 info@tirme.com