Fundació Deixalles i TIRME renoven el seu conveni de col·laboració

30/11/21 | | ACTIVITATS

El president de Fundació Deixalles, José Falcó, i el Director General de TIRME, Rafael Guinea, han renovat el conveni que ve regulant la col·laboració entre totes dues entitats durant els últims 19 anys. Es tracta d'un projecte de cooperació que constitueix una referència a nivell estatal de bones pràctiques en matèria de responsabilitat social i inserció laboral.

 

L'acte va comptar amb la presència de la Vicepresidenta del Consell de Mallorca i Consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

 

Els resultats d'aquesta llarga col·laboració són molt rellevants ja que han permès la incorporació al mercat laboral de més de 1000 persones. Actualment, gràcies a aquest projecte treballen en les instal·lacions del servei públic que gestiona TIRME 56 persones, 29 d'elles amb contractes d'inserció. A més, el 31% dels llocs de treball d'inserció estan ocupats per dones.

 

Els treballadors que s'incorporen des de la Fundació Deixalles desenvolupen diferents activitats relacionades amb el tractament de residus en les instal·lacions que gestiona TIRME, concretament, realitzen el servei de selecció i neteja en la planta de selecció d'envasos.

 

Dins del marc de la col·laboració que totes dues entitats tenen amb el Programa Incorpora de La Caixa i Ecoembalajes España, a través del projecte “Reciclar per a Canviar Vides”, enguany s'ha continuat apostant per la formació de nous operaris. Durant el present any 2021, cinc persones van finalitzar el curs i tres d'elles van ser contractades.

 

En la renovació del conveni s'ha posat un especial èmfasi a millorar, si cap, les mesures de prevenció de riscos laborals per a aquests col·lectius. Un altre aspecte nou del nou conveni és que totes dues institucions (Fundació Deixalles i TIRME) s'han compromès a intensificar la seva col·laboració en matèria de comunicació i educació ambiental.

 

D'aquesta manera es manté el compromís de TIRME amb el foment de l'ocupació verda, dins de la seva estratègia basada en una economia circular que prioritzi els aspectes relacionats amb la sostenibilitat social de la seva activitat.

TIRME Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca Ctra. de Sóller, km 8,2 - 07120 Palma de Mallorca
Tel. +34 971 435 050 - Fax: +34 971 435 218 info@tirme.com