Màster en Gestió i Enginyeria Ambiental (MGEA)

18/09/19 | | NOTICIES

La segona edició del Màster en Gestió i Enginyeria Ambiental (MGEA) torna a la Universitat de les Illes Balears de la mà de Tirme.S.A. Es tracta d'un estudi propi  de la UIB,  dotat  amb  60  ECTS, i creat amb l'objectiu de formar i capacitar a professionals en les diferents matèries relacionades amb el medi ambient, l'economia circular i uns altres dels reptes mediambientals més importants als quals s'enfronta la nostra societat.

 

L'actual lluita contra la crisi climàtica comporta grans desafiaments, que al seu torn suposaran una gran oportunitat per a potenciar la revolució de l'ocupació verda. Els sectors econòmics estaran obligats a adaptar-se de manera exponencial a la nova situació. Pel que s'impulsa una innovació empresarial, que  generarà nous nínxols d'ocupació, lligats essencialment a l'economia sostenible i al canvi de model productiu, mitjançant el foment d'activitats d'alt contingut ambiental.

 

Segons les estimacions de la Comissió Europea, únicament complint amb l'actual legislació sobre l'economia circular, es crearien més de 400.000 mil ocupacions a la Unió Europea, així com 52.000 llocs de treball al nostre país. D'aquesta manera, el Màster en Gestió i Enginyeria Ambiental, cofinançat per Tirme, cobreix una demanda cada vegada més sol·licitada de formació específica i integral en temes ambientals que complementi a la formació acadèmica professional.

 

El MGEA ofereix una formació pionera, pràctica i flexible. Tindrà lloc durant els dos pròxims anys acadèmics (2019/20 i 2020/21) amb la finalitat d'adaptar-se a la flexibilitat necessària perquè els alumnes puguin continuar desenvolupant les seves tasques laborals. El professorat, format per 99 professionals, està dotat d'un ampli coneixement i anys d'experiència sobre aquest sector tan específic. Pel que, seguint en la mateixa línia, el màster dóna prioritat al treball pràctic, sent necessari per a l'obtenció del títol, la presentació i aprovació d'un Treball Final de Màster (TFM) cap sobre dels temes tractats en clase.

 

La direcció del curs és a càrrec de Joan Mateu, doctor en Química i cap de departament  de  Relacions  Institucionals  i  Comunicació  de  TIRME;  Víctor  A prop Martón, doctor en Química i Catedràtic de Química Analítica de la Universitat de les Illes Balears, i Gemma Turnes Palomino, doctora en Química i catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat de les Illes Balears. L'estudi està cofinançat per Tirme, empresa concessionària del servei públic de tractament de residus de Mallorca, amb un cost de 3.000 euros (5,66 euros/hora).

 

L'alumne, seguint les seves inquietuds i preferències, podrà optar al títol de Màster en Gestió i Enginyeria Ambiental cursant tots els mòduls que ofereix l'estudi o aconseguir el títol d'Expert Universitari, inscrivint-se en algun dels mòduls que li hagi resultat més atractiu. El pla d'estudis ofereix formació en aspectes com el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica; l'energia i el medi ambient; la gestió de l'aigua i polítiques i instruments de protecció del medi ambient.

 

Tota la info a: http://fueib.org/curs/gestambiental 

TIRME Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca Ctra. de S�ller, km 8,2 - 07120 Palma de Mallorca
Tel. +34 971 435 050 - Fax: +34 971 435 218 info@tirme.com