TIRME impulsa tres aliances entre ONG’s i cooperatives agràries mallorquines per al repartiment d'aliments

Els convenis pretenen pal·liar la precarietat alimentària provocada per la COVID 19 i fomentar al mateix temps la producció i el consum de productes Km0
27/11/20 | | NOTICIES

 

Representants de TIRME, de les organitzacions sense ànim de lucre BANC d'ALIMENTS, MALLORCA SENSE FAM i CARITAS, i de les cooperatives agràries AGROMALLORCA, ES MERCA i SON MARCH, han signat tres convenis de col·laboració amb l'objectiu final de distribuir aliments entre famílies i persones en situació de precarietat alimentària a Mallorca.

 

El projecte pretén fomentar així la relació entre productors locals d'aliments i ONG’s dedicades a combatre l'escassetat d'aliments, un problema agreujat en els últims mesos per la crisi de la COVID 19.

 

Les tres aliances han quedat establertes de la següent manera: BANC d'ALIMENTS-AGROMALLORCA, MALLORCA SENSE FAM-ES MERCA, i finalment CARITAS-SON MARCH.

 

TIRME ha donat 10.000 euros a cadascuna de les tres entitats sense ànim de lucre, aquestes es comprometen a adquirir productes per aquest valor total en cadascuna de les tres cooperatives agroalimentàries. Les ONG’s identificaran les necessitats d'aliments, recolliran els productes i els distribuiran entre les famílies i persones en situació precària. Per part seva, les entitats del sector primari posaran a disposició tots els aliments sol·licitats, facilitant la logística per a la seva recollida.

 

Finalment, TIRME també posarà a la disposició de les cooperatives agràries el compost generat a través de la fracció orgànica seleccionada en les llars i activitats econòmiques de l'illa, tancant d'aquesta manera el cercle productiu del sector agroalimentari.

Aquesta iniciativa suposa un pas més en el compromís de les entitats amb l'economia circular, la sostenibilitat ambiental i la responsabilitat social. I ho fa a través de les aliances, un mecanisme establert com a idoni en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 17) per a aconseguir aquestes metes mitjançant la col·laboració entre institucions, sector privat i societat civil.

TIRME Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca Ctra. de Sóller, km 8,2 - 07120 Palma de Mallorca
Tel. +34 971 435 050 - Fax: +34 971 435 218 info@tirme.com