TIRME col·labora amb Impulsa Balears en el llançament del primer Circular Innovation Hackathon per a accelerar la transició circular de les illes.

TIRME, Hotelbeds i altres empreses del Patronat s'uneixen per a mobilitzar el millor talent jove.
15/03/23 | | NOTICIES

Amb motiu del JOB DAY UIB, esdeveniment organitzat per a acostar els estudiants de la UIB al teixit empresarial, IMPULSA BALEARS llança, al costat de 7 empreses del seu patró, la primera edició del Circular Innovation Hackathon.

 

Es tracta d'una competició d'innovació en format 24 hores que busca donar solucions a reptes reals als quals s'enfronten les companyies participants relacionats amb l'economia circular i amb un gran desafiament en el centre: contribuir a la transició circular del sistema turístic balear.

 

La competició tindrà lloc els dies 21 i 22 d'abril, en l'acabat d'inaugurar Innovation Palma Hub de Hotelbeds, companyia que actua, en aquesta ocasió, com Main *partner. En paraules de José María Pestaña, Director of the High Performing Organisation de Hotelbeds, «com a empresa líder de TravelTech, estem disposats a fer costat a la pròxima generació de talent tecnològic. Estem desitjant veure les noves idees d'aquest hackathon i com aquestes innovacions poden ajudar a créixer l'economia turística local».

 

També participen, en qualitat de Innovation partner, Autovidal, Estel Ingenieria i Obres, Hipercentro, Grup Iberostar, Sampol Ingenieria i Obres i Tirme, companyies totes elles referents en els seus sectors que aposten fermament per l'economia circular, la innovació i el talent.

 

El Circular Innovation Hackathon es presenta, així, com una oportunitat inigualable per a connectar a actors del sistema turístic regional: empreses, talent jove i entitats educatives. Tal com indica Antoni Riera, director tècnic de IMPULSA BALEARS «és altament rellevant involucrar al talent jove, innovador, amb moltes idees disruptives, en l'aposta de futur que des de IMPULSA BALEARS, forgem per a les illes». En la mateixa línia, Rafael Guinea, director general de Tirme, considera que: «fomentar l'economia circular a les illes és un objectiu de la nostra planificació estratègica i fer-lo a través de les propostes que sorgeixin del talent jove ens sembla un repte molt interessant».

 

Els participants tindran la possibilitat d'entaular converses amb alts executius de companyies de gran renom a nivell nacional i internacional, crear llaços professionals, posar-se al límit com a individus i com a equip i viure una experiència molt enriquidora a nivell personal i acadèmic; aprofitant, a més, l'aparador que suposa l'esdeveniment per al seu futur laboral.

 

Vuit reptes circulars per a 200 estudiants de formació professional superior, grau, postgrau de qualsevol perfil.

 

En conjunt, les empreses participants formulessin 8 reptes entorn dels àmbits prioritaris d'acció que contempla reN Moviment regeneratiu per al futur de Balears. A saber: aigua, energia, aliments, materials, mobilitat i territori i mar. En la resolució de cada repte s'enfocaran 5 equips formats per 5 estudiants cadascun.

 

 

 

El procés de selecció per a cobrir les 200 places disponibles amb els millors alumnes de les diferents institucions educatives de Balears ja ha començat avui i pot realitzar-se en la web d'HUNGER4INNOVATION, companyia dedicada al desenvolupament d'estratègies, plans i programes d'innovació oberta que ha estat seleccionada per a escometre l'organització i gestió d'aquesta competició.

 

Encara que l'abast de Circular Innovation Hackathon és regional, es propiciarà també l'atracció de talent nacional i internacional el que aporta un valor afegit incalculable, ja que «els participants podran desenvolupar-se i coordinar-se amb gent de molt diversa formació i experiència molt diferent», destaca Antoni Riera.

 

Des del moment en el qual els participants formalitzin la seva inscripció no estaran sols, ja que comptaran amb un equip de suport que els assessorarà. A més, rebran prèviament formació en matèria de metodologies d'innovació. Els participants elaboraran les seves propostes el pròxim 21 d'abril. Aquest mateix dia, compartiran amb les empreses els últims consells per al disseny de la seva solució. El dia 22 d'abril tindrà lloc la deliberació del jurat i es triaran les millors idees per a cadascun dels vuit reptes.

 

Posteriorment, l'equip guanyador, visitarà les oficines de la companyia amb la qual ha treballat per a conèixer de forma més pròxima als seus responsables i valorar les possibilitats d'implementació i continuïtat de la solució aportada.

 

TIRME Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca Ctra. de Sóller, km 8,2 - 07120 Palma de Mallorca
Tel. +34 971 435 050 - Fax: +34 971 435 218 info@tirme.com