Tirme participa en la xarxa d'empreses del projecte “Reciclar per a canviar vides”

El projecte, promogut per Ecoembalajes España i Fundació La Caixa, està destinat a la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat.
01/02/19 | | NOTICIES

El Director General de TIRME, Rafael Guinea, explica en l'acte que la col·laboració amb Fundació Deixalles ha permès reinserir laboralment a Mallorca a més de 700 persones

 

El passat 29 de gener en el Caixaforum de Madrid va tenir lloc l'acte de presentació del projecte “Reciclar per a canviar vides”. Acte que va comptar amb la participació de la Ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, la Sra. Magdalena Valerio. En aquest fòrum, la Ministra va destacar: “un dels grans reptes als quals ens enfrontem és que s'assimili amb claredat, per part de la societat, que el concepte de responsabilitat social empresarial significa també empreses competitives i, sobretot, sostenibles, que ofereixen bons productes i bons serveis, i que la inacció en aquesta direcció té conseqüències que no beneficien a la nostra societat”.

 

Precisament per això, TIRME va ser triada per a participar en aquest acte, per tractar-se d'una empresa que té com un dels seus eixos estratègics la responsabilitat social empresarial i fomenta des de l'any 2002 la reinserció social de persones en situació de vulnerabilitat. Es contribueix així a millorar les vides d'aquestes persones oferint-los una segona oportunitat. El Director General de TIRME, Rafael Guinea, va exposar tot el treball desenvolupat en l'empresa durant aquests 17 anys en col·laboració amb la Fundació Deixalles. Per la seva durada i resultats, aquesta col·laboració és sens dubte una referència a nivell estatal  de bones pràctiques en responsabilitat social empresarial i en reinserció social. Els resultats són espectaculars, aquesta col·laboració entre Fundació Deixalles i TIRME ha permès reinserir laboralment a més de 700 persones i actualment treballen en les instal·lacions del servei públic que gestiona TIRME 84 persones en aquesta situació laboral.

 

Aquests resultats no van passar desapercebuts per al projecte “Reciclar per a canviar vides”. Per això TIRME, des de fa dos anys, ve col·laborant en aquest projecte al costat de Ecoembalajes España, la Fundació La Caixa i Fundació Deixalles realitzant sengles cursos d'operari de gestió de residus amb 230 hores de formació per a un total de 40 persones en situació de vulnerabilitat perquè es puguin inserir laboralment.

 

En definitiva, el projecte “Reciclar per a canviar vides”, del qual TIRME forma part, cerca, a través del reciclatge i de l'ocupació verda, oferir alternatives a víctimes de violència de gènere, parats de llarga durada, a joves en garantia social i en general a qualsevol persona que estigui passant per dificultats que li facin estar desconnectada del món laboral perquè trobin, a través del projecte, una ocupació que els ofereixi una sortida de la seva situació actual.

TIRME Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca Ctra. de Sóller, km 8,2 - 07120 Palma de Mallorca
Tel. +34 971 435 050 - Fax +34 971 435 218 info@tirme.com